28 januar 2007

Flere søndage i ugen - tak !

Altså dem af den gode slags: sammen med andre strikkende kvinder og kaffe ad libitum ! Der var gamle kendinger og helt nye ansigter, men snakken gik og timerne fløj afsted. Så et godt initiativ du har taget Hanne !!

Det eneste der ikke var godt denne søndag
Gad vide om det var katten eller mine nøgler i tasken ?!?!? Træls er det og jeg må vist ha' gang i pindene igen.....

27 januar 2007

Endelig weekend...

Hvor er det dog skønt at sove lige til man ikke kan længere og så bare nulre rundt med hanekam og iført morgenkåbe.... starte en enkelt maskine med vasketøj og lave planer mht resten af dagen.... Hmmm, der er lige et par vinduer der skal pudses indvendigt,et badeværesle der skal hilse på en svamp og en støvsuger, der skal svinges :o) Ellers skal der ikke ske noget ! Bare hygge og afslapning og gang i pindene !
Jeg har trævlet op - denne gang i mohair og det tog lang tid ! Men jeg orkede ikke et helt papegøje"strikket" tørklæde og Katrine var ligeglad. Så nu er det et alm. ribstrikket tørklæde med 5 rækker papegøjer i hver ende, dvs. jeg er ikke helt nået til afslutningen, men det bliver idag.
Det er utroligt så forskelligt garnet virker med de 2 strikkemetoder !
Ugen bød på 2 uventede overraskelser; arrhhh den ene var lidt ventet: vores chef havde nemlig sagt, at der ville komme en bonus på næste lønseddel, men ikke noget om beløbet. Det er så noget større end jeg havde forventet og jeg lægger planer med pengene (som jo ikke er gået ind endnu !). Den anden var en pakke fra Biblioteksboghandlen - havde nemlig fundet kurvebogen i deres tilbudskælder, men ikke fået svar på min mail.... Og nu sku' pakken fra England endelig være på vej efter nogle misforståelser.
Imorgen venter nogle timers hygge med strikkepindene på Silkeborg Bibliotek, det glæder jeg mig til !!
Lille Victor fra sidste indlæg er hjemme og har det godt; lægerne mente at det bare var et hysterisk anfald !?!?
Så kan det jo kun blive en god weekend !

23 januar 2007

Glad modtager

Kollegaens lille Victor kom til verden i fredags. Så vi sku' på besøg med tæppe, baby zigzag'en og div. "småting", mens den lille familie stadig var indlagt. I sidste indlæg burde jeg egentligt ha' skrevet følgende: at det "altid går galt", når jeg er i nærheden.... De fleste gange ender det heldigvis godt (også denne gang).
Den trætte nybagte mor får gaven overrakt i familieværelset, hvor de lige var overflyttet til (1 etage fra barselsgangen).
Vi nusser og beundre det lille vidunder, som er lidt urolig og få sekunder senere udbryder der "tordenvejr" i bléen....
Mor er øm og træt, græder af glæde over gaverne (siger hun) og så er der jo det der med mælken.... Farmand ser lige så bombet ud, så vi tilbyder en omgang bleskift. Det kan vi jo nemt, sådan et par gamle hejre med 4 børn tilsammen, Martha-bevis og flere 1000 timers barnepasning i rygsækkene !! Knægten gylper på puslebordet og inden vi får set os om... så holder han op med at trække vejret. Min kollega går i panik og råber ad mig: gør noget. Så det gjorde jeg... Fik dem til at ringe ned og sige at de var på vej og hvorfor, fik knægten i gang med at trække vejret, dynen rundt om ham og de unge afsted. Og alt endte godt.... Men for hulen - hvor var vi rystede bagefter og vi gik først, da vi ku' høre at der var godt med liv i ham! Jeg blev også lige mindet om, hvor hårdt jeg nogle gange syntes det var, da jeg var elev på gynækologisk afdeling ! Liv og død, som kommer tæt på og hvor stort et under/mirakel et lille barn egentligt er.
Strikketøj ?!?! Joo, lidt bliver det til - der kommer billeder i næste indlæg :o)
Så kan jeg kun anbefale udstillingen på Århus Bymuseum: "Sort - hvid og én farve", der er nogle overraskelser og et par lækre ting.... jeg er klar hvis modellen "skæv og rynket" nogensinde bliver til salg... Denne nederdel ku' jeg også forestille mig på mine pinde !

Etiketter: , ,

20 januar 2007

Garnministeren "tagger"

Hun har tænkt over 6 'sjove' ting om sig selv og nu er det min tur:
- Jeg kan ikke fordrage, når folk stinker af skyllemiddel....
- Der kan blive brugt mange timer på spil: PS2 ( især Spyro) og på PC'eren.
Det er min måde at koble af, når det bliver "for meget" omkring mig.




- Jeg er blevet god til at sig nej, men endnu ikke til at sige fra !
- Jeg elsker ting og sager, der er lavet af zink og/eller flettede.
Har lånt en bog om kurve med hjørner, og har lyst til at lave dem allesammen - især den franske vasketøjskurv :o)
- Jeg ejer halvdelen af et centralt beliggende 2-familieshus, fordi jeg ikke havde råd til at leje ... Nå, nej - jeg ku' ikke få en lejebolig ! Havde ondt i maven i 14 dage efter jeg skrev under: enlig mor på den laveste understøttelse. Men Fru Madsen i banken sagde disse vise ord: Du kan da ikke gå ned i indtægt!
- Jeg elsker at forære mine hjemmestrikkede sjaler til familiens kvinder (indtil videre mostre og kusiner). De værdsætter i høj grad opmærksomheden og det glæder mig.

Så sender jeg stafetten videre....
Hanne må stå for skud - der være noget vi burde vide :o)
Hva' med Karen og Karina, har I lyst til at dele med os andre ??

17 januar 2007

Rod er ikke det værste...

Når katten synes han skal ligge i vindueskarmen og sove om formiddagen. Dette syn mødte mig da jeg kom hjem fra arbejdet. Godt at der var nok poser og kurve med blødt indhold nedenunder :o) Jeg er utrolig glad for "lyskrukken" - den er så smuk når det bløde sterinlysskær skinner ud af de små sol-huller, blomster eller hvad du ser ud af mønsteret. Så det var godt at den blev grebet i farten !!

Jeg vil ikke vise et billede af det blokkede Icarus-sjal, den er jo magen til disse billeder (Ooopps - der blev jeg lige mindet om papegøje-teknikken, som jeg aldrig har fået vist og beskrevet ! )

Katrine er utrolig glad for sin praktikplads og vi har forlænget det endnu en uge. Hun står op uden at kny kl. 6.30 - det er første gang jeg oplever det ! Der tumles med kalve i alle størrelser og katte; Henrik er glad for hende og synes hun er dygtig og omhyggelig; hun går til opgaverne med krum hals og opfindsomhed. Hun kommer glad hjem og fortæller om oplevelserne på gården, så moaren sidder tilbage med et gladere hjerte !!

Der strikkes også i det dyrholmske hjem, endnu engang en Isagermodel...

en babyzizag i restegarnerne fra
babytæppet og stadig til samme modtager (som ikke er født endnu). Jeg er begejstret, 2 masker i skulderen som bliver til en hel trøje... og se lige den skuldersøm !! Så bli'r det ikke meget bedre.

13 januar 2007

Kanten er nået...

1 uge senere end forventet :o)

Jeg tror faktisk, at denne aflukningsmetode er ved at være min yndlings til sjaler. Den giver en god løs kant, der kan gi' sig i udblokningen. Jeg strikker vrang på retsiden med garnet foran pindene: strik 2 vr, *flyt dem tilbage til venstre pind, strik dem vrang sammen og strik en vrang* gentages til det er slut :o)

Icarus-sjalet er dejligt nemt at strikke: jeg synes at rytmen er nem at finde i mønsteret og det fortsætter egentlig også i yderborten. Det eneste minus i opskriften er: at man skal strikke 2 pinde mere i mønster 1 end beskrevet, for at få maskerne til at passe !!
Så jeg ku' også godt finde på at strikke nr. 3 af denne model.
Iaften skal der strikkes babytøj til Matador og Barnaby, mens jeg plejer diverse mén efter en aften sammen med de gamle klassekammerater :o)

Etiketter:

09 januar 2007

Afhængig eller....

hvornår er man afhængig ? Hvornår er det bare "fordi det er praktisk" og ikke fordi jegejedetogdetku'værenogetsåflotatsepå (= jeg må eje det og det ku' være noget så flot at se på ) ?? Nogle gange er jeg lidt i tvivl...... Dog ikke denne gang, det var afhængigheden der talte, men fornuften vandt til sidst ! Men jeg fik da en dejlig halv time til at gå med at arrangere garn i nydelige farveskalaer + kvaliteter og så de var synlige fra yndlingspladsen. Ja, altså inde i mit hoved :o)


Katrine havde en rigtig træls dag igår med praktikken, men den onde mor jog hende jo afsted idag igen. Hjem kom en glad, smilende og stolt pige: nu havde hun fundet fidusen, når hun skal smide savsmuld ind til dem. Og det hele gik meget nemmere idag ! Pyhh - nu håber jeg at resten af ugen kommer til at gå godt !

05 januar 2007

På mandag, på mandag....

Sådan har Katrine sunget i dag. Hun har gået hjemme siden midten af oktober og det har været kedeligt - noget svært for en 16-årig at indrømme. Der har ikke været nogle tilbud til hende; enten er hun for gammel eller for ung. Men mandag morgen kl. 7.30 skal hun møde hos Henrik; han har 140 malkekvæg og et hav af kalve ! Det er de sidste, som hun skal ha' mest med at gøre og indtil videre er det et forsøg i en uge. Vi var ude ved ham igen i dag og det var bare hyggeligt. (Jeg lagde hånd til 10 pattelystne kalve :o) Det var jo ligefør jeg fik sugemærker på hånden!) Han er en stille og rolig mand, som klart fornemmer, hvor det er hun er nervøs for at fejle/skuffe. Så det var trygt for både mor og barn at være på besøg igen. Nu krydser jeg bare mine fingre for at hun får en god oplevelse og mod på at blive derude.
På strikkefronten er jeg tæt på at være færdig med mit Icarus-sjal, garnet fra Vivian er kommet og nu venter jeg på opskriften på sjalet.... Hvis alt flasker sig i weekenden: så bliver der slået op til både baby-zigzag og sjal :o) Rigtig god weekend
PS: Tina; jeg kan ikke huske hvad garnet hedder.... måske Anne kan.

01 januar 2007

Dejlig start på 2007

Vi kom ind i det nye år med alle børn vågne (og hørbare), katte i sikkerhed, de gode fontæner skudt af mens der var tørvejr, løftet stemning blandt de voksne kvinder og styr på de "børn" der ikke var med :o) Ingen nytårsfortsætter hos os - de sidste 2 år har budt på store forandringer for os alle, som idag gør, at vi lever mere eller mindre som vi har lyst til. Så den stod bare på snak, god mad, rødvin og hygge til den store medalje. Kl. 3 blev det ene hold smidt ud og vi andre puttede os.... der er nemlig nogen med på 6 og 7 år som ikke sover længe ! Så bliver der også plads til en lang "morfar" til værtinden d. 1 januar.

I lørdags havde jeg lyst til noget hurtigt synligt færdigt strik - det blev til dette tang-tørklæde, som skal pynte halsen på en lille prinsesse i Norge. Hun har nemlig sendt tegninger og et hjemmesyet bogmærke til Katrine, som hun blev vældig fascineret af, da vi besøgte hendes mormor (= min moster) i efterårsferien. Så nu håber vi at hun kan bruge det. Garnet var en fødselsdagsgave fra svigerinden og familien.

Ellers kan jeg rapportere fra kattefronten, at man bliver vældig træt når de så'n skyder om ørerne på én