27 april 2006

Blogferie

Der sker en del i det lille hjem i denne periode - både af det gode og det jeg godt ku' undvære..
Jeg har besluttet at tage en lille ferie fra bloggen, så jeg kan koncentrerer mig om de andre opgaver i det lille hjem !! Bl.a. en igangsætning af et vægttab og noget havearbejde, der er tiltrængt, men også noget der ikke hører til i dette åbne forum :o)
På strikkefronten er der kommet gang i kanten til det retstrikkede sjal; så Tina slipper for mit strikketøj !! Og Pandora skrider også fremad, så godt at jeg lige fik strikket lidt for langt mens jeg så film en aften. Det kender de fleste vel ??!?!?.
Jeg vil altså ikke slænge mig som denne lille havfrue, mens der er "ferie", men stadig følge med i bloglandet. Og vil da smide en kommentar i ny og næ !!
God maj til jer alle

23 april 2006

Der drømmes....

efter at ha' klaret det praktiske idag:
en selvangivelse der sku' udfyldes.
Så ser det faktisk ud til, at Katrine og jeg kan tage på 1 uge's Vikinge Cruise, med et besøg hos Tøting Uldvare. Hmm..... der overvejes, for som husejer er der jo ALTID et eller andet der trænger :o) Men jeg gætter på at vi kommer til at drømme i nat; om hav, ro og ingen forpligtigelser af nogen art.... måske også lidt om vikingerne.....

22 april 2006

Der er stadig liv...

Det har bare været én af de uger, hvor virkeligheden har inder- OG overhalet....
så der har været meget LIDT energi i huset i de 4 hverdage...... Men nu håber jeg at det holder stik med vejrudsigterne - for en spand som dette; fyldt i løbet af fredagen (og JA, der skal bores huller i den og NEJ, pindene skal ud... der er vist ikke liv i dem!!) Det orker jeg altså ikke !!
Katrine havde fået rigtig mange penge i fødselsdagsgave og hun var blevet lovet en tur ud til denne boghandler fredag, hvor vi så fandt ud af at der var 20 % rabat på alt......


Så jeg købte lige for 350 kr. - når vi nu var der alligevel :o) Vi snuppede aftensmaden på Brasseriet, en hyggelig restaurant med lækker mad til rimelige penge ! Kan bestemt anbefales, hvis vejen går forbi Herning. Ellers strikker jeg løs på Pandora og forstykket ser sådan ud. Jeg er i gang med bagstykket og det går jo hurtigt med glatstrikning :o) Men kanten til det retstrikkede sjal bliver jeg vist ikke gode venner med.... Måske det skal på ferie ved dig Tina ??? Du får jo snart "masser" af tid, når orloven venter :o) Selvfølgelig mod betaling....

16 april 2006

For 16 år siden...

(Det er altså skrevet og postet d. 16. Ved ikke lige hvorfor der står d. 15. ?!?!?)
blev vores Dronning 50 år og jeg havde ondt i ryggen..... nåå - er det veer ??!? Tigerbalsam'en hjalp heller ikke rigtig på smerterne, men for fa'n hvor fødestuen stank mange timer senere :o) Hun kom nu først til verden dagen efter, men jeg husker dagen i dag: vagtskifte, gallamiddag, taler og vinken til folket - alt imens jeg overvejede om jeg gad at tage opvasken eller sku' prøve at aflaste ryggen i mit siddebadekar..... det var en lang dag ! Nogle gange forstår jeg ikke helt hvor alle de år blev af ?!?! Kan jo godt følge dem på fotos, men synes lige at hun var lillebitte og legede med "Pokké-li-pokkere" og at fødselsdagsmenu'en stod på tunmousse og ikke oksemørbrad ;o)


På strikkefronten er der gang i Pandora og jeg nyder i fulde drag at ha' uld på pindene.

15 april 2006

Sur gammel kælling

Det er hvad jeg føler mig som, når jeg en sjælden gang
går ned i byen lørdag formiddag. Jeg kan ikke forstå, at
børnefamiler på 4 eller 5 personer ABSOLUT skal holde
i hånd i en kæde når udsigten på gågaden er sådan her
Jeg holder uendeligt meget af dyr - men hvorfor skal hunden med sådan en dag .... Hvor er den almindelige hensynstagen blevet af ??? Jeg flytter mig for rollatorfolket, kørestole, barnevogne og hvis jeg møder nogen
jeg skal snakke med... ja, så rykker jeg ind til siden... Ved godt at det ikke er moderne, men "trafikken" glider bedre.... Nå, det var dagens sure opstød - inden jeg går i haven for at nyde solen og rydde lidt op i et bed. Fortsat god påske.

12 april 2006

Forår i stuen

De skønne små skud på troldepilens grene luner i det triste gråvejr...


Nu må det fa***me godt blive forår !! Trænger til solens varme og en is på havnen.
På strikkefronten er der gang i terapi i lange baner..... den retstrikkede trekant del af sjalet er færdigt og jeg er i gang med kanten. Men i modsætning til visse andre, er jeg ikke så god til udenadslære :o) Så det tager lidt tid !


Mandag kl. 13.15 slog jeg masker op i venteværelset hos lægen og iaftes lukkede jeg af for denne lille klud (nåede også lige at være på arbejde i 2 x 7 timer) Der er slået op til endnu èn karklud med Netto-garnet. Idag venter 8 timers arbejde inden det bliver påskeferie for mit vedkommende. Imorgen slår jeg op til Pandora....

09 april 2006

Taaaa daaaaa

Ærmerne er syet sammen med madrassting

Og jeg kan mærke at det bliver én af "dem, der bruges". Nu skal den lige skylles op og så kan der
måske komme et brugbart "forsidebillede".

Påskegodter

Uhmm - et traditionelt påskeæg
og så et af de bløde !
Og vasen indeholder alt den
påskepynt, der kommer
op her i huset !
Jeg strikker lystigt videre
på mohairsjalet, men der
ikke noget spændende
at se :o)
Har planer om at vinde garn
op til Pandora idag.

Sidste år - tror jeg - fandt jeg denne tegning på en skandinavisk blog. Hendes søn havde lavet den og jeg synes den er genial: en hurtig op summering af påskens indhold.
Tilføjet d.15.4: Nu har jeg fundet hende igen:
http://entill.typepad.com/entill/

07 april 2006

Blodets bånd ?!?!?

Et fuldstændigt garn- og strikkeløst indslag !
Har været i den underlige situation, at jeg har haft besøg af en jævnaldrende kusine. Vi er de ældste og vidt forskellige piger - kvinder idag ! Vi har ALDRIG været alene sammen i de 42 år vi har levet; altid kun sammen med andre fætre/kusiner eller forældrene. Sidste år døde hendes far (min morbror) og jeg deltog i bisættelsen. Vi fik snakket lidt sammen - også med hendes søster,
der er bosiddende i Australien. Vi fandt ud af, at hun faktisk kører forbi min bopæl hver eneste dag, når hun skal på arbejde. Så jeg inviterede hende selvfølgelig til en kop kaffe når hun havde tid og lyst.
Altsammen i den sikre forvisning om at det ALDRIG bliver til noget...... Men nu - et år efter bisættelsen fik hun ringet .....
Hendes 3 søskende er udenlands (2 i australien og en, der kører langfart). Der var pludselig brug for at finde sammen med familien og måske knytte nye bånd med vores "fælles blod" som basis.
Men det er svært - vi er stadig meget forskellige og jeg ved faktisk ikke om jeg orker at slås mod genertheden, selvom hun har brug for en hånd til at bryde isen. Hmm - må vel bare tage på besøg hos hende og lader tiden finde løsningen på udfordringen: om vi har noget at bygge på eller det skal dø stille ud :o)

Foto lånt fra Mette Agerbæk

Der syes med små sting

Bitte små trælse sting..... men ellers ses det jo...
Ikke ynglings beskæftigelsen, men alligevel lidt hyggeligt - når jeg først får taget mig sammen.

Status for nytårsfortsættet

D. 8. januar aflagde jeg et offentligt løfte: INGEN GARNKØB INDTIL D. 1. APRIL
Det er vel på tide at lave en form for status....
Jeg har ikke været så dygtig som Hanne - jeg har faktisk syndet mere end 1 gang:
1. gang da Marianne havde et godt tilbud på luksusgarner, og så v. Birthe.
Der kom 2 bundter uld i posen; jeg vil nemlig prøve at lave et par handsker efter inspiration fra denne bog.
D. 31. marts kom jeg forbi Netto's restekasser og
så smuttede der 2 poser med bomuldsgarn med i kurven....
Så egentligt er det ikke gået så godt... !!
Nu har jeg bestilt lidt garn fra Handpaintedyarn og så forsøger jeg endnu en gang at holde mig i skindet :o)

03 april 2006

Nu nærmer jeg mig

målet for denne uge !
Men ærmerne driller
mig lidt....
Men forhåbentligt får
jeg hul på dem imorgen.
Enderne er hæftet,
slidserne mellem
lænkestrikket og
kanterne er syet sammen
og kraven er strikket !
Glæder mig til at tage den på.

01 april 2006

Robert Redford og jeg

klarede paragrafferne i aftes: han klarede sit og jeg fik strikket ærmet
færdigt og genlukket kroppen.
Den var nemlig lidt for stram efter min smag :-)
Billede forhåbentligt imorgen; iaften skal der hæftes ender sammen
med tema lørdag på DR2.
Så skal I lige se hvad jeg håber at få fingrene i imorgen
og jeg har
lokket med
overboen så
"Huset" gi'r :o)